به گزارش خبرنگار قدس آنلاین، مسؤول اجرای طرح مداخله در طلاق خراسان رضوی،ضمن اظهار مطلب فوق گفت: طرح مداخله در طلاق که با همکاری دادگستری و بهزیستی در حال اجراست، اولین طرحی است که برنامه پایش و ارزشیابی برای آن طراحی و تدوین میشود.
دکتر حقدادی اظهار داشت: تا کنون طرحهای اجتماعی مورد ارزشیابی و نقد قرار نمی گرفتند، از این رو هیچ بازخوردی از اثربخشی و نتایج عملی این طرحها در دست نیست.
حقدادی گفت: اطلاعات دریافتی از ۸ هزار و ۵۰۰ زوجی که برای مشاوره طلاق به مرکز مداخله در بحران بهزیستی مراجعه کردهاند در سامانه الکترونیکی طرح به طور دقیق ثبت شده که برای پژوهشگران حوزه خانواده و علوم اجتماعی، یک پایگاه دادهای بسیار مفید فراهم کرده است. وی با اشاره به اینکه در طرح مداخله در طلاق، هیچکس در نوبت رسیدگی نمیماند گفت: بیش از ۹۵ درصد این زوجها در همان روز اول تعیین تکلیف میشوند و نوبت مشاوره آنها مشخص میگردد.
وی خاطر نشان کرد: با تلاشهای مددکاران، مشاوران حقوقی و مذهبی و روانشناسانی که با طرح همکاری دارند، حدود ۷۲۰ زوج از طلاق منصرف شده و به سازش رسیدهاند که از نظر آماری حدود ۵/۱۷ درصد متقاضیان را تشکیل میدهد.
این روانپزشک گفت: این میزان سازش و دور شدن از طلاق، تا کنون در کشور سابقه نداشته اگر چه این اعداد به خودی خود، نشانه حل مشکلات خانوادگی نیست.
وی بیان داشت: حدود ۵۰ مرکز خصوصی روانشناسی و مددکاری در سطح استان با این طرح همکاری دارند.
او افزود: در طول ۲ هفته گذشته، ۴۰۰ طلاق یک طرفه هم به مرکز مداخله بهزیستی ارجاع گردیده و به نظر میرسد که تعداد این نوع طلاقها نسبت به کل متقاضیان طلاق، چیزی حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد است.
وی با بیان اینکه نتایج مشاورهها و کمکهای روانشناسان و مددکاران به تدریج روشنتر میشود، گفت: با مشخص شدن نتایج پروندهها، اکنون میدانیم که تعداد سازشها با آمار اولیه متفاوت بوده و در حال افزایش است.
او اظهار امیدواری کرد تا پایان امسال، آمار سازشها به ۲۰ درصد هم برسد.
نظر شما